Lindahls kvarg VS Arlas kvarg

Lindahls Vaniljkvarg VS Arla Mild Vaniljkvarg

Tyvärr är det ju så idag att vi vill att det skall vara så gott som möjligt med så lite socker, kalorier och kolhydrater i som möjligt. Det finns många olika märken och sorter av kvarg som är nyttiga enligt innehållsförteckningen men så skall man smaka på det. Det bli många konstiga miner och det bara vrider sig i munnen av konsistensen eller smaken.

Lindahls vanlijkvarg
Näringsvärden 100g:

imagegen.ashxEnergi: 244kj/57kcal

Fett: 0,2g
Varavmättat fett: 0,1g
Kolhydrater: 2,9g
varav socker: 2,8g
Protein: 11g
Salt 0,25g

Kvargen har inget tillsatt socker, utan är sötningsmedel i den som gör den söt. Sockret och kolhydraterna kommer från de mjölsocker som finns i mjölken som kvargen är gjord på.
Konsistensen är lite tjock, men det går att blanda i lite vatten om man vill. Supergod till jordgubbar om man vill ha lite efterrätt.

Näringsvärdena är kanon i denna tycker, hade det inte vart för konsistensen hade den fått full pott. Kunde vart lite mjukare. 4/5


Image.aspx
Arlas Mild vaniljkvarg

Näringsvärde per 100g

Energi 380 kJ/90 kcal
Fett 0,2 g
varav mättat fett 0,1 g
Kolhydrat 12,0 g
varav sockerarter 12,0 g
Protein 9,2 g
Salt 0,01 g

Att denna kvargen är god går inte att komma ifrån. Den är super god och hade kunnat leva på denna (eller hallon). Men som man ser i tabellen så är den inte så nyttig som många tror. Bara för att det står kvarg på burken är den inte nyttig. Fyra gånger mer socker i denna än i Lindahls kvarg, det är ganska mycket för lite krämigare konsistens och lite sötare.

För smaken och konsistensen hade den fått full pott, men ser man till näringsvärdena drar det ner ganska mycket, med tanke på att det finns bättre produkter.

 


Vinnare Lindahls kvarg!

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

1 kommentar

  1. Jag kör på naturell kvarg från lidl, den som är 250g. Kör i lite fun light. Perfekt mängd som frukost. Brukar ha i lite frukt och så också så det mättar mer.

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!