15 saker att se/ göra när du besöker San Francisco

1. Golden Gate

goldengatebridge1
Det finns massa olika platser att se bron ifrån. Vet inte hur många bilder jag har på bron än så länge..

 

 

 

 

 

2. Alcatraz

Alcatraz
Man kan välja om man vill ha dagstur eller kvällstur. Jag har bara varit på dagsturen än så länge. Har hört att om man tar kvällturen får man även se sjukstugan mm. Och det skall vara lite “coolare”.

3. Lands End

Sutro Baths
Det har legat ett gammalt badhus där det nu är ruiner. I “Cliff House” är det jätte bra mat om man vill äta middag där med fantastisk utsikt. Man kan även gå till Ocean beach eller ta hiking leden och gå bort till Golden Gate bron (ca 8km). Där det finns massa mer att se på vägen! Rekommenderas starkt!

4. Golden Gate Park

Här finns det massor att se och göra. Lekplatser, olika parker, bollparker, bufflar, föreställningar, vetenskaps museum mm. Det är mycket folk i rörelse och en härlig atmosfär.

5. Hawk Hill

Golden Gate
Hawk Hill ligger på andra sidan Golden Gate bron från staden. Det är serpentinvägar som slingrar sig upp. Det finns massa gamla militärbaser runt om som var aktiva under Kalla Kriget. Fin utsikt över San Francisco och Golden Gate Bron. Man kan även se Lands End och Golden Gate Park där ifrån.

6. Point Bonita Lighthouse

Point Bonita Lighthouse
Om man fortsätter från Hawk Hill, cac 10 minuter så kommer man till denna fyren. Man får gå en liten bit men det är jätte fint. Det brukarr vara ganska stora vågor med så de blir lite häftigt. Runt i kring här så finns det massa olika vandringsleder att vandra också om man vill.

7. Muir Woods

Muir woods - Redwood
Här kan man få se en hint av de stora Redwoods träden. Själv blev jag besviken, trodde de skulle var ännu större än var de faktiskt var. Men det är mysigt att gå runt där i trollskogen. De två gånger jag vart där har jag sätt vilda kalkoner. Ganska kul faktiskt.

8. Fleet Week

fleetweek
Detta är ju ene gång om året. Det är flyguppvisning med alla möjliga flygplan under en helg. Men under veckan kan man se hangarfartygen segla in under Golden Gate bron, och piloterna övar inför uppvisningen över staden.
Höjdpunkten är Blue Angels. Går man ner till Fisherman’s Wharf kan man betala ca $40 så får man åka med på en fiskebåt och se uppvisningen från vattnet där alla planen. flyger rakt över en. Det är riktigt coolt!

9.  Fisherman’s Wharf

Fishermans Wharf
Många säger att man måste gå hit när man är i San Francisco. Jag har med det för att det är populärt. Men det är en sån typisk turistfälla med massa skrot och allt är dyrt. Man kan se Alcatraz bra här ifrån och se massa sjölejon ligga och sola på flytande bryggor. Sorry men mer intressant än så är det inte tycker jag..

10. Cable Car

Cabelcar
En gammal hederlig spårvagn! Den går på vajer upp för backarna. Den är lite läskig att åka nerför! Kostar $7 en väg. Antingen upp eller ner för backen. Det finns olika platser att åka från. Den vid Union Square, Powell St är alltid fullknökad med folk och jätte lång kö. Ta den som är vid Embarcadero i Financial District. Åk hela vägen upp, hoppa av och gå ner mot höger, raka vägen så kommer du till Fisherman’s Wharf mm.

11. Napa Valley

Om man vill komma bort från staden lite. Det finns turer med vinprovning som man kan åka på. Då får man åka i en buss runt till olika vingårdar. Det är jätte fint med alla fälten som finns.
Om man vill komma bort från staden lite. Det finns turer med vinprovning som man kan åka på. Då får man åka i en buss runt till olika vingårdar. Det är jätte fint med alla fälten som finns.

12. Cykla över Golden Gate. San Francisco – Sausalito

Det finns massa olika ställen där man kan hyra cykel för att ta sig över bron. Kan börja med att säga att, det är längre än man tror till bron från San Francisco. Det finns branta backar både uppför och nedför. Men det är jätte fint! Om man cyklar till Sausalito så tar det ca 1 timme om man inte stannar så ofta. Det är jätte fint och så mysigt där. Bar Bocce är en restaurang jag ätit på två gånger där. De har jätte goda pizzor. Det är inte typiskt svenskt eller amerikanskt. Men dom är super goda! Sedan från Sausalito kan man välja att cykla tillbaka (NOT) eller ta färgan (som ofta ingår i cykelhyran) tillbaka till SF.
Det finns massa olika ställen där man kan hyra cykel för att ta sig över bron. Kan börja med att säga att, det är längre än man tror till bron från San Francisco. Det finns branta backar både uppför och nedför. Men det är jätte fint!
Om man cyklar till Sausalito så tar det ca 1 timme om man inte stannar så ofta. Det är jätte fint och så mysigt där. Bar Bocce är en restaurang jag ätit på två gånger där. De har jätte goda pizzor. Det är inte typiskt svenskt eller amerikanskt. Men dom är super goda!
Sedan från Sausalito kan man välja att cykla tillbaka (NOT) eller ta färjan (som ofta ingår i cykelhyran) tillbaka till SF.

13. Painted Ladies

Jag har ju sett husen flera gånger men har inte några bilder upptäckte jag! Men man ser dessa hus lite överallt. Speciellt runt Golden Gate Park.
Det är massa krussidoller och härliga färger. Fint att gå runt att titta på.

14. Hippie  kvarteren

Haight-Ashbury heter kvarteret där det fortfarande finns massa hippiekultur kvar. Det är massa härliga färger överallt och peace märken. Det är som om att tiden stått still där uppe!

15. Union Square

Om man vill shoppa så finns det massa affärer runt Union Square.. Jag älskar Westfield Center. Där finns allt man behöver när man skall shoppa.
Om man vill shoppa så finns det massa affärer runt Union Square.. Jag älskar Westfield Center, där finns allt man behöver när man skall shoppa. Ligger på Powell st.

 

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!