10 saker jag saknar från Sverige

Vissa saker kanske är löjliga att man saknar, små saker. Men det är ju det där lilla som kan göra det ibland! Det är många olika varor just i mat kategorin som jag saknar, jag klarar mig, men jag saknar dom!

flagga

Ost – Här har dom inte ost, det kan eventuellt finnas i vissa delikatessaffärer men det är inte samma sak! Sån ost som man har på en cheeseburgare, det har dom på mackorna här! Inte gott!

Kaviar – Jag har slutat äta kokt ägg, för jag måste ha kaviar på. Tänk en hönökaka med skivat ägg och kaviar på, Mums! Nu blir det mest stekt ägg eller äggröra.

Västtrafik – Tro det eller ej, men kollektivtrafiken här är ett skämt. Det finns 100 olika appar att välja mellan. Hemma finns ju bara västtrafik, här finns det tre olika, BART (pendeltåg), MUNI (tunnelbana/buss) och The County Conection. Det är i alla fall de jag vet om. Skall man åka buss så får man kolla upp och hoppas på att man hamnar rätt. En djungel!

Kranvatten – Tänk att bara kunna dricka vattnet från kranen. Det så kallade lyxvattnet på flaska man kan köpa här som är från Alaska är gott! Men när man förklarar för en amerikan att vi bara har sånt vatten, i kranen, så tror dom en knappt.

Hösten – Ja, jag saknar hösten! Har sett många bilder på Facebook och Instagram med alla fina höstfärger på löven. Och jag saknar det! Här är allt så tort och beige. Inte mycket grönt här alls. Men å andra sidan har vi sol 99% av tiden!

Godis – Här finns det inte lösgodis på det sättet. Utan det är Snickers, Milky Way, Kitkat osv. Det fungerar! Men det blir inte lika bra fredagsmys! Äter inte godis så mycket hemma ändå, men när man väl vill ha så vill man ju ha!

Färsk jäst – Jag har ju börjat baka sen vi flyttade hit. Blir ca 1 gång i veckan till Kristofers jobb. Men det finns inte färsk jäst, utan det är torrjäst! Vissa bagerier kanske kan ha, och det finns ibland i vissa mataffärer runt jul. Jag får till det med torrjästen men det blir inte lika bra!

Svensk Pizza – Hur dumt det än låter, så är det så! Pizzan här är ganska tråkig, det går inte riktigt att förklara!

Trasor – Vanliga hederliga Wettextrasor. Här är det typ i tyg och dom är helt värdelösa. Det finns inte wettextrasor någonstans. Har fått till mig att det finns ibland på IKEA.

Familj och vänner – Sist men absolut inte minst! Jag har ingen hemlängtan så än. Men att bara kunna ringa när man vill, utan tidsskillnader, facetime osv. Jag har ju träffat folk här också men dom känner man inte på de sättet. Jag tror jag hade engagerat mig mer med att skaffa fler nya vänner här om vi inte hade haft ett slutdatum. Tänk att bara kunna bjuda in sig själv hos mamma på middag och slappa. Det hade vart mysigt!

 

 

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!