Area 51 – Resan dit

Jag vill börja detta inlägg med att det var Kristofer som var helt till sig och jätte gärna ville hit! Det blev lite spänning, men det är mycket bilåkning och oändliga raksträckor. Man kunde se en sträcka som bara försvann bort. Vissa var 2-3 mil.

Man får se fin natur på vägen, höga berg och stora step områden.

Kartan

are51
Back Gate, Black Mail Box, och Groom Lake Road

Groom Lake Road

Hit åkte vi först. Tror Kristofer slog in Groom Lake på gpsen. Det är den sjön som torkat ut inne på själva Area 51 området, om jag fattat det rätt? Den vägen går genom hela området till andra sidan.

Vi svänger av vid avfarten och så är det en asfalterad väg på 500 m kanske. Var 10e meter är det en skylt: NO PARKING AT ANY TIME! Vad gör vi? Jo Kristofer är i eld och lågor så vi stannar framme vid bommen. Hoppar ur, tar kort mm.

Sedan hör vi ett ljud, låter högre och högre, och vi kommer fram till att det är en helikopter. Men så ser vi efter 10 sek att det kommer en bil i 300 km/h ner från bergen. Han har sån sjuk jäkla fart så vi flyger in i bilen igen och stämplar ut på påfarten. Det kom 2 bilar, och de stannade på avfarten och markerade väldigt. Dom hade kommit ikapp oss inom 10 sek om de inte stannat. Pulsen gick och vi var lite nervösa! Tur vi har hyrbil tänkte vi, höhö!

are51
“Grinden”

Extraterrestrial Highway

are51
Man ser nästan texten mellan alla klistermärken!

Rachel – Little Aleinn

Efter 2-3 timmar? tror jag.. Så kommer vi till Rachel. Det finns några få hus, lite villavagnar runt i kring. Det finns en “restaurang” där som har lite alien grejer. Vi stannar och går in, då finns det massa souvenirer med aliens och en karta över de olika ställena. Charmig ställe!

alinn3
Taket var fullt med 1-dollar sedlar

alinn2 alinn1 alinn alieninn

Backgate

Om man körde tillbaka lite så var det en grusväg in till höger som är ca 1 mil. Ganska bra för att vara grusväg faktiskt. När vi väl kom fram till grinden parkerade vi typ 100 m ifrån utfall att.

Det går inget staket runt hela området, utan det är en bom, lite stängsel, kanske 10-20 m, sen är det öppet. Det ser ut att vara helt stendött i de små husen som är vid varje grind. Men nu hörde vi en radio lite hastigt och förstod att de satt någon där.

Man blir filmad hela tiden. ET kameran följer en hela tiden när man går utanför. Sitter typ kameror överallt!

area51backgate1
ET kameran

area51backgate2 are51backgate

Black Mailbox

Kör man tillbaka ännu mer så är det en annan väg in till höger som var en grusväg också, ännu längre och ganska dålig. 1-2 mil någonting. Vägen heter också Mailbox Road. Förr innan grinden stod det en svart låda, brevlåda som var anläggningens brevlåda, (vad jag har läst mig till) men de tog bort den för folk satte klistermärken mm.

När man väl kommer fram ser det väldigt öde ut. Inget hus, ingen bom eller grind alls. Men man ser att det är antenner och kameror runt om en uppe på kullar precis brevid. Och kollade man till höger, upp på en kulle stod det 2 vita pickups där och “spanade” på en. Precis innanför “deras” område på kullen.

blackmailbox6 blackmailbox5 blackmailbox4 blackmailbox3 blackmailbox2 blackmailbox1

Förr var det andra skyltar tydligen där det stod att man blev skuten om man passerade gränsen. Skyltarna ändrades tydligen vid årsskiftet.

Det var kul att ha sett det fast än att det inte var så mycket att se. Det var lite spänning när vi blev jagade och man såg att kamerorna rörde sig efter en mm.

På vägen vid Extraterrestrial skylten finns det lite alien museum typ. Jag hade velat se UFO hippies!

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!