Hitta boende i USA – San Francisco – Walnut Creek

Vi har äntligen hittat en lägenhet som vi skall bo i när vi flyttar.
Den ligger i Walnut Creek, ca 4 mil utanför San Francisco. Det går tunnelbana/ tåg mellan städerna och tar ca 30 minuter.
Jätte mysig lite stad som har allt! Liten är den väll kanske inte, jämför man med ”små städer” i Sverige är den ganska stor.

Vi använde oss utav 2 sidor när vi letade lägenhet:
Där är det garanterat mer seriösa – Live Lovlely
Kan jämföras med Blocket, skräms inte av ”utseendet på sidan” – Craigslist

Vad skall man tänka på då? Och hur går det till?

  • Om du hittar en lägenhet du vill ha, maila och boka visning om det inte står att det är ”open house”.
  • Om du mailar och får ett svar som – det är visning nästa vecka, om du verkligen vill ha den kan du betala en avgift på $1000 så är den din. GÖR INTE DET! finns många som blåser folk, speciellt på Craiglists.
  • Kolla om det är ett bolag, kanske finns en hemsida? Gå in och kika.
  • Står det på annonsen eller på hemsidan något om ”office hours”? Åk dit direkt och prata med dom. Säg att du är ute efter en lägenhet, penthouse eller vad det nu är du hittat. Du kan säkert få titta på den direkt, det fick vi göra.
  • Det är inte som i Sverige att du måste sätta upp dig i bostadskö i 10 år!
  • Kolla om vad som verkligen ingår, är jätte olika, vatten, el, sophämtning, bredband mm.
  • Det kommer upp massa nya boenden varje dag så ge inte upp!

Nu vet jag bara hur det är runt om San Francisco, och det är inte billigt! Vill du ha en som är liknande svenska standard med både badrum, golv och kök så får man räkna med $3500 och uppåt i själva San Fransisco. i Walnut Creek kan du hitta jätte fina för 200-2500 dollar. Självklart är det beroende på ens egna krav.

I våran ”förening” som vi skall flytta till finns det pool, grillplats, wifi-rum, festlokal och mycket mer. Så Himla fint!!

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!