Boende i San Francisco

Om man skall resa till San Francisco så måste man ju sova någonstans också!
Jag fick frågan och har kikat runt lite på hotell som jag själv skulle kunna tänka mig, inom någorlunda prisklass och bra område.

Tyvärr är det mesta väldigt dyrt i SF även hotell. Vissa perioder går det inte att hitta ett “vettigt hotell” för under $400, vilket är dyrt!

Och det kan skilja ganska snabbt på områden inne i stan. Du kan gå på jätte fina gator med massa “dyra affärer” och vips så kan du hamna i ett “dåligt område”. För mig så är ett “dåligt område” där det tyvärr är många hemlösa, drog missbrukare mm. De använder gatan som toalett mitt i gatorna och kan prata lite väl mycket för sig själva.

Jag tycker att detta är väldigt obehagligt. Det finns ett område som heter “Tederlion”. Där kan det vara ganska mycket stök mm.

Men åter till hotell. Om man vill bo inne i stan skulle jag satsa på runt om Powell St. Det är väldigt centralt, mycket shopping och ligger precis bredvid Union Square. Sedan kan man bo lite utanför med men de ömräderna kan jag inte så bra.

  • Fina hotell med bra centralt läge till någorlunda bra priser //Länk// – //Länk//
  • Lite billigare, lite sämre betyg på Trip Adviser men bra läge //Länk// – //Länk//

Nu var priserna för Mars när jag kollade och kan ändras beroende på hög/låg säsong.
Men detta är områden jag själv skulle rekommendera som sagt. Kika runt, kanske finns någon bra deal på nått jätte fint hotell! Men som tur är skall man väll bara sova där och inte “bo där”.


 

//Inlägget är i samarbete med
Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!