Att bo i USA

Jag tycker att det är väldigt stor skillnad mellan USA och Sverige. Vissa är bra och vissa är dåliga.

Egentligen kanske jag skulle runda ner det till San Francisco då det skiljer ganska mycket mellan delstaterna också.

usaflagga

Mat – Det är dyrt! Vi har dubblat våran matbudget sen vi flyttade hit! Och vi köper inget speciellt. Men potatis t.ex betalar man styckpris för, inte kg pris. Räknade ut att ett kilo kostar ca 15 kr. En tomat kostar 0.44$. Restaurangbesök mm kostar också ganska mycket. Det ända som jag hittat som är billigt är Subway!

Trafik – Det är sjukt mycket bilar! Om dom bara skall 1 km så tar dom bilen här. Motorvägen som går utanför våran stad är 6 filer och det brukar vara stopp! Om man går till mataffären eller tåget så kollar folk på en som om att det är konstigt att gå dit man skall?!

Boende – Det är svindyrt att bo här, i alla fall på en svensk lön, De amerikanska lönerna är mycket högre, i alla fall runt Bay Area där vi bor. Det är tur vi inte står för det själva för det hade aldrig fungerat! Och många hus ser jätte exklusiva ut och pampiga, men kollar man nära ser det ut som dockhus! Plastigt typ. Antingen är husen jätte fina eller så är dom jätte slitna! Och standarden överlag är låg! Heltäckningsmatta i badrum?! nej tack!

Vatten – Allt vatten smakar klor som kommer ur kranen. Det finns stora vattenreservoarer runt om här. Men det ligger typ döda djur i dom och massa alger mm. Och det rensas bort med klor. Vi köper alltid dunkar med vatten som vi dricker och har till mat mm. I början kunde jag knappt borsta tänderna eller duscha utan att känna “doft av pool”.

Människor – Nästan alla man möter är jätte trevliga, snälla och hjälpsamma. Det är jätte bra service överallt! Är man i mataffären eller på tåget kan någon bara börja prata med en, vilket är kul! Annars är man van vid att man undviker grannen hemma och väntar med att gå ut i trapphuset tills grannen försvunnit.

Shopping – En viktig punkt! Man kan få tag på allt! Kläder, skor, smink, elektronik osv. Allt finns här. Finns det inte i affären finns det på amazon.com eller ebay. Och då är det oftast fri frakt och snabb leverans.  Visst det finns hemma i Sverige med, men här är det 10 gånger mer och större utbud!

 

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!