2015 Året som gått – Augusti

1 Augusti gjorde jag min sista dag på Audi. Hade vart där i precis 1 år efter att jag flyttade dit från Volkswagen som jag hade vart på i över 3 år.
Sån lättnad och frihet att bara kunna gå in och säga upp sig!

audi

Visumansökan – Amerikanska Ambassaden

Planering i full gång och massor att göra! Vi var på visum intervju i Stockholm på amerikanska ambassaden och flyttade till USA.

Det var svårare att komma in på ambassaden än att få visumet känns det som. Utanför fick alla stå uppradade i en liten busskur. Sedan gå från till ett stort bås brevis grinden. Man fick hålla upp sitt pass mot rutan, stå med ryggen mot och visa sulan under skorna. Sedan öppnar de dörren till kuren där det är en säkerhetskontroll precis som på en flygplats, och man fick lämna sin mobil där också.

Sedan fick man gå ut ur kuren följa den gula streckade linjen in på området och in i byggnaden för visumansökningar.

Efter 30 minuter blev man uppropad och fick gå fram till luckan. Han frågade några frågor om vad Kristofer skall göra, vad jag skall göra mm. Han var på hugget och var ganska intensiv med frågorna men efter ca 3 minuter stämplade han papperna och sa ni är godkända tack och adjö!

Så vart det klart! 2 dagar senare fick vi våra pass skickat till oss med en kurir med visumdelen i passet. Nu var det bara allt annat kvar..

ambassaden

Flytten till USA

Den 18 Augusti gick planet för flytten till USA. Kändes konstigt, som om vi skulle resa som vi hade gjort så mycket redan i år.

Allt gick bra, vi fick alla 5 väskorna med oss, papperna var ok i kustoms på flygplatsen.

Innan hade de vart massa planering med väskor som vi vägde 100 gånger för vikten, storstädare lägenheten hemma och täckt allt med lakan, se till så vi har allt vi behöver mm.

Det gick smidigt och bra efter många om och men!

landvetter

Golden Gate

Och nu bor vi här – //Länk//
Vårat lilla community – //Länk//

Andra länkar:

//Inför flytten till USA – Lista//
//Varför vi flyttade till USA//
//Hitta boende i USA//

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!