Fiskgratäng

Fiskgratang

Recept

•3 st små aluuminiumformar (portionsformar)
•3 bitar Torskrygg ( Man kan använda torskfilé också, men jag köper torsrygg med 3 bitar i från findus i )
•3 dl matlagningsgrädde 15% fett
•Purjolök ca 20 cm
•1 tärning fiskbuljong
•160 g västerbottenost
•Salt och peppar

1.Lägg torskbitarna i varsinn form.
2.Dela purjolöken och fördela över varje form
3.Salta, peppra och dela fiskbuljongtärningen i 3 delar, smula över
4.Häll 1 dl matlagningsgrädde över varje form
5.Fördela västerbottenosten över varje form

Ugnen skall vara på ca 200°, ställ in gratängerna i ugnen 30-40 min.
Jag brukar äta detta med ärtor, broccoli eller en sallad.

En portion är ca 435 kcal

Tips: Det funkar perfekt att frysa in dessa i formarna. Och så plockar man fram lådan dagen innan man skall äta den.

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!