Istället för kanelbulle!

Kanelbullekladdkaka

Jag har läskats hela morgonen här av alla kanelbullar på Facebook och Instagram och ville med ha en bulle, det är ju ändå kanelbullens dag! Men sist jag bakade (1 vecka sedan) så blev det en katastrof! Går inte att få till det med torrjästen ibland. Så då hittade jag ett recept på en kanelbullekladdkaka!

Kristofer tyckte inte att det lät gott alls först men efter att han smakat så var den mer än godkänd! Jag tyckte den var jätte god! För recept, se nedan ↓

Nu sitter mamma och Micke på planet påväg hit också. Spårar planet hela tiden. De blev ca 3 timmar försenade! Och så får de en lite överraskning på flygplatsen sen med! 

kanelbullekladdkakakanelbullekladdkaka1

Ingredienser:

Smet

  • 200g smör
  • 3 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 4 ägg
  • 2½ dl vetemjöl

Fyllning

  • 25g smör
  • 2 msk kanel
  • 2 msk kardemumma

Tillagning

  • Sätt ugen på 180°
  • Smält smöret till smeten och låt svalna något.
  • Mixa ihop ägg och socker med elvisp.
  • Häll i kardemumman och de smälta smöret samtidigt som du mixar och sist i med mjölet.
  • Smöra en sockerkaksform och häll i smeten.
  • Smält smöret till fyllningen och rör ner kardemumman och kanelen. Ringla sedan fyllningen över smeten som en spiral. Strö över pärlsocker.
  • In i ugnen ca 25-30 min, kontrollera med sticka så att den inte är för kletig innan du tar ut!
  • Låt svalna ca 10 min och njut!

Kanelbullekladdkakan var så himla god!

Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

1 kommentar

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!