Det har blivit en liten tradition att jag bakar en gång i veckan till mannens jobb. Kommer förbi, säger hej och lämnar bullar eller liknande. Det är väldigt uppskattat, då även den svenska chefen saknar svenska klassiker.
Recept (amerikanska mått)
30st
Ingredienser:
-12 oz smör (rumstempererat)
– 1 ½ cup socker
– 3 cup havregryn
– 2 tsp vaniljsocker (eller vaniljextrakt)
– 6 tbsp kakao av god kvalité
– 4 tbsp kaffe, vatten, rom, likör (jag använde vatten)
Topping (välj vilken som passar dig):
- Kokosflingor
- Pärlsocker
- Hackade nötter
- Kakaopulver
Utförande:
Knåda först ihop sockret och det rumstempererade smöret ordentligt. Mixa sedan ihop resterande av ingredienserna. Jag använder händerna, är lättare. Ställ sedan in ”degen” i kylen ca 30 min, blir lättare att rulla sedan.
Forma till bollar i önskad storlek, mina var ca 1 inch stora/ små. Rulla sedan i önskad ”topping”
Mitt recept på kanelbullar hittar du här!

