Chokladbollar, kokosbollar – Kalla dom vad du vill bollar

Det har blivit en liten tradition att jag bakar en gång i veckan till mannens jobb. Kommer förbi, säger hej och lämnar bullar eller liknande. Det är väldigt uppskattat, då även den svenska chefen saknar svenska klassiker.

Recept (amerikanska mått)
30st

Ingredienser:

-12 oz smör (rumstempererat)
– 1 ½ cup socker
– 3 cup havregryn
– 2 tsp vaniljsocker (eller vaniljextrakt)
– 6 tbsp kakao av god kvalité
– 4 tbsp kaffe, vatten, rom, likör (jag använde vatten)

Topping (välj vilken som passar dig):

  • Kokosflingor
  • Pärlsocker
  • Hackade nötter
  • Kakaopulver

Utförande:

Knåda först ihop sockret och det rumstempererade smöret ordentligt. Mixa sedan ihop resterande av ingredienserna. Jag använder händerna, är lättare. Ställ sedan in ”degen” i kylen ca 30 min, blir lättare att rulla sedan.

Forma till bollar i önskad storlek, mina var ca 1 inch stora/ små. Rulla sedan i önskad ”topping”

Mitt recept på kanelbullar hittar du här!

shreddedcoconut
Kokstopping
pearlsugar
Pärlsocker som topping
Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!