Baka Svenska Kanelbullar i USA

Det har vart mycket googlande fram och tillbaka för att hitta ett recept som är så likt de klassiska bullreceptet hemma i Sverige. Mjölet är annorlunda (JA det är det), jätte svårt att få tag i färsk jäst (inte hittat än), och pärlsocker fick beställas från Amazon.

Fick tips på en sida om ett svenskt bullrecept med amerikanska ingredienser och mått. Jag ändrade receptet lite efter hur jag tycker att det skall vara.

Jag fick bra respons av mannens arbetskollegor då de va slut på fem minuter och chefen som är svensk tryckte i sig tre stycken.

Kanelbullar

Så här är mitt recept:

Svenska kanelbullar i USA
Servings: 30-40

Ingridienser

Till degen

2 paket jäst (torrjäst)
4 tbsp. varmt/ljummet vatten
2 tsp. socker
2 cup röd mjölk (whole milk)
12 tbsp. smör
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljextrakt
2 ägg plus 2 gulor (spara vitorna till senare)
2/3 cup socker
4 tsp. kardemumma (om man vill)
1 tsp. salt
8-10 cups mjöl (King Arthur Fluor, Bread)

Fyllning
Smör (rumstempererat)
Socker
Kanel

Topping 
Pärlsocker

Gör såhär:

1. Rör ner jäst, vatten och 2 tsp socker i en skål och rör runt. Lät stå i ca 5 minuter tills den satt sig.

2. I en liten kastrull, värm upp mjöl, 12 tsp smör, vaniljstång eller extrakt. Ta bort kastrull när det är ca 110 degrees. När den svalnat lite, rör ner jästmixen.

3. I en stor bakbunke, rör ihop ägg, äggula, socker, kardemumma, och salt. Rör sedan ner jäst/mjölkmixen.

4. Rör sakta ner mjölet, använd bara så mycket som du behöver. Degen skall inte vara för kletig när man känner med pekfingret. När degen är klar, strö lite mjöl över och sedan täck med en bakhandduk och låt jäsa i ca 2 timmar.

5. Dela degen i 4 lika stora delar, kavla ut på mjölat bakbord tills degen är fyrkantig och så tunn det bara går! Bred på smör över hela, sockra och strö kanel över, mängd efter smak och tycke. Rulla ihop till en stor rulle, skär bitar ca 1 inch breda. placera i bullformar och låt jäsa under en bakhandduk i ca 30 minuter. Pensla sedan men äggvitan du sparade från tidigare.

6. In i ugnen på 350 degrees i 15-20 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Direkt när bullarna kommer ut, strö över pärlsocker och låt svalna på ett galler.
Ingridienser
Ingridienser

Deg
Dags för jäsning 2 timmar

Bullar
Klara varma goda bullar! :)
Natalie
Livet i San Francisco. Jag och min man flyttade hit 2015/08/18. Det är planerat att vi skall stanna här i 18 månader. Under tiden studerar jag för att bli javautvecklare. Jag kommer även att ta tag i mig själv och försöka komma i form igen!

6 kommentarer

  1. I NYC går det att köpa färsk jäst på Whole Foods och Fairway. Jag har även köpt direkt över disk i ett bageri (de såg mycket frågande ut men sålde glatt en “klump” jäst till mig :-)).

    1. Ingen mataffär här har. Har inte frågat bagerierna och så dock. Men det fick bättre än väntat med torrjäst! Vet att det skall finnas en affär med svenska matvaror med bl.a kronjäst i San Francisco! :)

  2. Tack för receptet. Ska definitivt prova. Jag har bara bakat lite matbröd. Gick bra men blev inte riktigt somjag tänkt. Själv bor jag i tampa och är med min man här.

    1. Hej! Nej det har jag inte. Har kört på torrjäst och det fungerar ganska bra. Finns inte i matbutikerna där jag bor, skall kolla hos bagaren någon dag tänkte jag :)

Hej! Hoppas du gillade inlägget, lägg gärna en kommentar om vad du tyckte!